2 Kasım 2009 Pazartesi

AVRUPALI OLAMADIK


Geçen sene ürettiğim ballardan 400 kğr kadarını Rize arıcılar birliğinde açılan dolum tesisinde labaratuvarda tahlılını yaptırdım (şeker oranı %0,57) ve şişelettim .

Balların bir kısmini çayelindeki marketlere verdim satın paramı verirsiniz dedim ,bir seneyi geçti ben bu arada 2008 ve 2009 un ballarının tamamını 2 tonun üzerinde sattim teneke ile aynı fıyatta, bugün o marketleri dolaştım biri harıç balların %20 sı ancak satılmıştı.

Şimdi düşünüyörüm Turk milleti o şişelenmiş,yaldızlanmış ballara güvenmiyor,hanı avrupa topluluğuna girecektık açık gida satılmıyacaktı fılan bunlar boş bu millet o yaldizli etiketli ballara inanmıyor ama bizlere inanıyor.

Ha bundan sonra benim yapmam gereken Arıcılık yaparken çok tıtız davranmak ürettiğim balın katkısız olmasına önem vermem, bana güvenen benden bal alan arkadaşlara hata yapmamam.

Biraz reklam yaptım galıba ama malesef elimde yayla balı ılaçlık bile kalmadı.

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Durmuş,dürüstlük ilkesi hepimizin içinde olmalı,neticede insanların tükettikleri malzemeyi çocuklarımız eşimiz dostumuzda tüketiyor,aksi durumu kimse kabullenmemesi lazım.İyi çalışmalar,kolaylıklar dilerim.

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Ben İhlas Holding'de Tekstil & Teknik dergisinde reklamci olarak calismaktayim. Fakat bazi musterilerimizede basin danismanligi yapiyorum. Nansulate firmasinin Turkiye Distributoru olan Kolorgen firmasida bunlardan biri. Urunleri arasinda aricilar icin muhtesem bir urun bulunmaktadir. Nansulate Bee Protect Celear

Ek'de bu urun ile ilgili detayli bilgi yer almaktadir. Ayrica www.beeprotect.org sitesinden de detayli bilgi bulabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için lutfen; Dr. Vedat Bilgin Bey ile irtibata geciniz.

Tel: 0532-2150278 e-mail: color@superonline.com

www.nansulate.com/Turkey

Bu ürun sayesinde aricilar kisin ilik bolgelere gitmeye gerek duymayacaklar. Kisin don oldugunda ari olumleri artmaktadir. Babamda koyde aricilik yapardi. Kisin don oldugunda kovanlarimizin cogunu kaybetmistik. Yazinda kovan icindeki isinin yukselmesini onlemektedir. Amerika'daki uygulamalarda arilarin cogaldigini, ana arinin daha cok lavra biraktigi ve bal artisi oldugu tesbit edilmis. Arıcılıkta bircok sıkıntılara çözüm getirebilecek bir urun olduguna inaniyorum.

iyi calismalar dilerim,

Nihat Durmus
ndurmus@img.com.tr
Tel:212-4542500
cep:536-7123166