Loading...

14 Ekim 2009 Çarşamba

HERGÜN BAL YENMEZ







Tamam anladık arıcıyızda devamlı bal yıyecek deyiliz ya bırazda pekmez yiyelim,



Bizde bir soz var-- UŞAĞUM ANAN EKLEŞTUREMEYİ HEP SUT Mİ YİYECEKSUN BIRAZDA AYRAN YE--Eskiden buzdolabı yokken tereyağı taze olarak yayık vurmadan yayık vurmaya idare edilirdi sut az oluncada bir yayıkdan oteki yayık arasına yağ ekleştirmek zor olduğundan sut yerine ayran yenirdi,şimdi busene Allaha şükür bal oldu busene ama fazla deyil bizde seneye bal sağımına kadar ekleştirmek için bırazda bizim yörede meşhur kokulu uzum pekmezinden yiyelim.



Ha bu pekmezi oyle basıt görmeyin yörede kilosu 20 30 arası gidiyor.

2 yorum:

ALİ TÜRK dedi ki...

Ahmet abi pekmez ve reçellerde o kadar hmf varki?

Bence hiç birisini yemeyip çöpe atın gitsin::)))

Balşı kaynatarak eritenler şimdilerde hmf derleri alıp vermekte::)))

Köyümdeki pekmez kaynatmalarını getirdin aklıma, birde pekmek kaynatılırken, bizim oralarda kavun ve karpuz kabuklarıda atılır, çok degişik bir reçel çeşidi oluyor. Afiyetler olsun.

salih arıcı dedi ki...

Hacı abi;bizim üzümler az verdi bu sene çok güzel bir ortam doğrusu pekmezi ahali olarak sohbet muhabbet güzel sosyal etkinlik olarakda düşünülebilir,eski atasözün çok güzel.Bende başka bir atasözüyle bitireyim.'komşuda pişer bizede düşer'abi kolay gelsin.