28 Ekim 2008 Salı

ANA GİBİ VARMI


Anası olmayan bir arıma ana verecektim döllendirme kovanlarındaki arılardan şimdiden sonra faydalanma olmaz onlar zayı olmasın diye anayı askerle beraber anasız arının üzerine kat attım arasına ağ koydum birgün sonrada arkadan ağı hafıf aralayarak arıların birbirine kaynaşmasını sağladım bir iki gün sonrada aradaki aği ve katı almak için kovanı açınca arıların çoğunun üstte ananın olduğu yere çıktığını gördüm.

Demekki boşa dememişler ana gibi yar olmaz.

Ogüzelim ballı çerçeveleri bırakıp ananın olduğu yere taşınmış bizim mubarekler.

5 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Ahmet abi, işte karadeniz zekası diye buna derler.
Ana vermede sıfır risk taşıyan bir yöntemi paylaşmışsın bizlerle.
Teşekkürler.

ariciahmet dedi ki...

Uğur bey iltifat ediyorsun sağol da sıfır rızk deyıl rizk var oda
Arılar kapalı yerde durmayı sevmez dışarı çıkmak için aşırı çaba sarf eden arılar şayet birkaç gün yöntemdeki gbi kalırsa arılarda bayağı ölümler oluyor.

Yalçın Sezer dedi ki...

Ahmet bey merhaba,

Ben 6 yıl kadar karadenizde görev yaptım. Çocukluğumda babamın dinlediği Erkan Ocaklı türküleri ile büyüdüm. Memleket giden gemilerdeki trabzonluların horonlarının ritimlerini dinledim hep anılarda eski hikayelerde. Derken öğretmenliğimide, askerliğimide karadenizde yaptım. Bu sürede belkide karadenizliyim diyenlerden çok yaylaya çıktım. uzun göle, aydere, anzere, sümelaya, ziganaya ve daha bir çok yere bir iki defa değil defalarca gittim.

Köylerden kaçarcasına tayin alan öğretmenlerin köylerine ben defalarca taksi tutup gittim. dostluklarım hala devam ediyor. Allah beni dostlardan, gönüldaşlarımdan uzak etmesin.

Sizin nereli olduğunuzu bilmiyorum ama komofti lazlarada muçe ore diyorum sizin aracılığınız ile.

Horonu seviyorum, kemençeyi çalıyorum. Fahri hemşehrinizde olsa herhalde bu denli karadeniz aşığı biri zor bulunur.

Ana arının önemi de arıcılar için bilinen bir gerçek. her arılıkta mutlaka yetiştirilmeli el altında hazır bir şekilde bekler olmalıdır.

Yalçın SEZER
Uzman Biyolog

www.bereketbal.com
www.teknikaricilik.com

ariciahmet dedi ki...

Yalçin bey karadenizi sevmenizi yadırgamadım güzeli kim sevmezki
Sizin oralarda farkı yokki bizden. bu yaz kürede vefat eden dünürüm un cenazesine gittim küre ve ineboluyu gezdim vallah güzellikte bizüm buralardan geri deyil.
Ha mohtı laz kardeşlerimiz çayelinden hopa arası var biz lazce bilmeyiz.

Yalçın Sezer dedi ki...

Bende zaten İneboluya çok yakın bir yerdenim. Abana ve Bozkurt ilçeleri var oradan.20 km kadar ileride. İneboluda 2008 nisanında bir arıcılık semineri oldu oraya konuşmacı olarak davet edilmiştim.

Dediğiniz gibi tüm karadeniz her noktası ile çok güzel.