30 Mayıs 2008 Cuma

KOVAN ÖNÜNDEKİ ARILAR

Şayet arıları kontrol ederken bir kovanda arılar videoda görüldüğü gibi ellerine balta testere almış kovan deliğini genişletmeye uğraşıyorsa;
Kat atılmamış asker fazla içerde sıkışıklık var hava akımı azdır genişleterek hava akımı sağlamaya çalışıyorlar.
Kat atılmış ama içerde bal fazlalığından dolayı olabilir.
Mudahale edilmezse oğula gidebilir.
Not; ben bu arının ballığına ballı çerçevelerden ikitane aldım temel petek takılı çerçeve orta yere aralıklı olarak koydum kovan önündeki çalışma sona erdi.

25 Mayıs 2008 Pazar

BU SEVDA BAŞKA




Sahılden 40 km yukarda en yakın yerleşim yerine 3 km de orman içinde bir arıcı amca var fazla arısı yok yapamıyor sakat iki değnekle geziyor ama arısız yapamam diyor .


Bir düşünün bu nasıl sevdaki onun gibiler darul acizelerde ölümü beklerken o 78 yaşında ama gönlü delikanli bacaklar tutmuyor ama elleri tutuyor ya .

(yazmamış edemiyeceğim afedersiniz normal tuvalette ihtiyacini yapamıyan amca ağaçlardan kendine alafangra tuvalet yapmış)
Sen çok yaşa emi ardeşenli muhammet amca

24 Mayıs 2008 Cumartesi

INADINA ARICILIK





































Biz rizeli arıcılar balın kırallarından olan orman gülü balını almak için bir yanda tabiyatla biryandada AYI ile mucadele ediyoruz kimi arıcılar peteklerun etrafını kalın muşamba ile çeviriyor kimide yerden yukseğe ayının ulaşamıyacağı yere kovanları koyuyor genede fıra veren oluyor.

13 Mayıs 2008 Salı

ARICILIKDA BUDA VAR







Herhalde şükretmesini bilemeduk baştan arılar çok iyi gidiyordu sonradan sıs lı gitti hava ağladuk ha senmisun ağlayan alsana kar işte



Senleredir aynı tarıhlerde arıları götürdüğümüz erzurumda arıları üzerine kar yağdı